Hoppa till innehållet

Rapidus: Nya vd:n vill på­skynda Projekt Jägers­ro

För en månad sedan tillträdde Ulrika Lindmark som vd för SMT Malmö Exploatering, bolaget som utvecklar Projekt Jägersro i Malmö. Som bolagets första vd någonsin har hon inte direkt fått någon mjukstart.
Rapidus: Nya vd:n vill på­skynda Projekt Jägers­ro

– I ett nybildat bolag går det inte att ta över något utan allt måste byggas nytt. Jag har planerat hur projektet ska läggas upp och har haft några möten med planchefen och stadsbyggnadsdirektören. Vi är rätt så överens, säger Ulrika Lindmark till Rapidus.

5.000 nya bostäder planeras i området där den klassiska travbanan finns. Någon detaljplan kommer inte att finnas förrän 2025 och de första inflyttningarna kommer ytterligare två år senare – enligt Malmö stads planer.

– Vi bygger faktiskt en ny stadsdel mitt inne i staden. Malmö stad har sagt att det måste hänga ihop med övrig planering, men vi jobbar för att det ska gå fortare. För vår del kan vi komma i gång tidigare, men det är ett samspel, säger Ulrika Lindmark.

Hennes förra jobb var som vd för Science Village Scandinavia i Lund, där hon under sex år hade ett uppdrag som hon tycker påminde mycket om det nya.

– Det var också att bygga en stadsdel. Går man på marken där nu så ser man inte mycket mer än en spårväg och en renoverad mölla, men på pappret är all planering klar. Nu tar andra vid där med att bygga husen och hyra ut dem, säger Ulrika Lindmark.

SMT Malmö Exploatering ägs av SMT Malmö Partner Holding som i sin tur ägs till 45 procent av det kommunala bostadsbolaget MKB, till 45 procent av byggjätten Skanska och till 10 procent av Tornet Bostadsproduktion.

Artikeln var införd i Rapidus nyhetsbrev den 5 november. Rapidus är en oberoende nyhetstjänst som rapporterar om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Se mer om Rapidus här.